Quantcast
Channel: FruBilledkunst
Viewing all 579 articles
Browse latest View live

Noget på plakaten – 3.del af plakatprojektet

$
0
0

Har du læst om de første to dele af plakatprojektet? Eller kan du finde dem her:

  1. Plakatforløb i billedkunst
  2. Flotte Arnoldi-plakater

Eleverne har nu valgt deres egne motiver. De skal lave mindst to plakater i en “miniserie”, hvor de skal holde samme farveholdning.

Før de endelige plakater skal eleverne undersøge, hvilken farveskala de skal bruge. Her er lidt billeder fra forløbet.

Jeg kører forløbet i både 2. og 5.klasse.

Kreative hilsner fra


Årsplan i billedkunst for 4.klasse

$
0
0

4.klasse er et specielt klassetrin – ungerne er nu på mellemtrinnet og måske har der været lærerskift – også i billedkunst. Jeg begynder derfor årsplanen med et meget struktureret forløb, som gør det nemt at gå i gang. Derudover indeholder planen også et ret stort, men meget varieret arkitekturforløb, et iPad-forløb med maleri, et skønt tegneforløb og et lille maleforløb.

Op Art forløb

Op Art (Optical Art) er popartens lillesøster. Det er kunst, der leget med øjet.

Her på bloggen har jeg en hel håndfuld små op art projekter, som du kan vælge mellem. Du skal nok ikke lave dem alle – det bliver for mange.

Her er en oversigt over alle de små projekter i forløbet.

Forslag til læringsmål:

  • Jeg kan genkende op art billeder
  • Jeg kan forklare, hvordan man kan bruge lys og skygge til at forstærke “pop up” effekten
  • Jeg kan tegne et motiv med “pop up” – effekt

Arkitektur på mange måder

Arkitektur fylder rigtig meget i FFMerne for 3.-5.klasse, så derfor har jeg lavet et langt, men godt og overskueligt forløb. Eleverne starter med at tale om bygninger ud fra en byvandring – enten lokalt eller virtuelt. Derefter skal de tegne byhuse, som senere udbygges til rummelige collager, linoleumstryk og til sidst omsættes til smukke lerrelieffer.

Du kan få rigtig meget hjælp til forløbet i mine to hæfter. I det første kommer jeg med forslag til en google-maps-byvandring i København. Jeg har skrevet forslag til de ting man kan tale om ved de enkelte bygninger. Der er et opgaveark, så du kan tjekke at eleverne har forstået begreberne.

Dernæst har jeg lavet nogle grundskabeloner til at tegne byhuse efter, så I slipper for al forholdsregningen. Desuden rummer tips til at udbygge tegningen til en collage.

I det andet hæfte forklarer jeg, hvordan man kan omsætte tegningen til et linoleumssnit, og hvordan man derefter kan lave smukke fællesbilleder.

Til sidst er der vejledning i at omsætte tegningen til et smukt relief.

Du kan bl.a. læse om forløbet her og her.

Du finder hæfte 1 (med optegning og collage-del) her, og hæfte 2 (med linoleumstryk og lerrelief) her.

Forslag til læringsmål:

  • Jeg kender nogle arkitektoniske udtryk og kan forklare, hvad de betyder
  • Jeg kan tegne et byhus med flere etager
  • Jeg kan udvide min tegning til en rummelig collage
  • Jeg ved, hvordan man laver et godt linoleumstryk, og har lavet mindst 3 gode tryk
  • Jeg kan fremstille et lerrelief med arkitektur-elementer

Antiloper

Antiloperne er en fin tegneudfording for 4.klasse, uden at blive for svær. Samtidig giver de snoede horn masser af mulighed til at tale om hvordan man kan bruge lys og skygge i sine tegninger/malerier til at skabe en effekt.

I mit hæfte er der trin-for-trin vejledning til optegningen og forslag til at arbejde med farvelære, når det smukke motiv skal farvelægges.

Forslag til læringsmål:

  • Jeg kan tegne en antilope
  • Jeg kan begrunde mit farvevalg
  • Jeg kan bruge lys og skygge til at forstærke min tegning

iPad-maleri – Hockney-parafraser

Hvis du har iPads til rådighed, er det oplagt at inddrage dem i undervisningen – ellers må du (ligesom jeg) klare dig med at låne dig frem. 

Mit hæfte indeholder 3 forløb, og i 4.klasse vil jeg foreslå det, der handler om at lave parafraser ud fra David Hockneys blomsterbilleder.

Jeg strukturerer det sådan, at eleverne først laver deres egen udgave af et af Hockneys værker, dernæst kan de bruge det de har lært til at arbejde videre og lave deres eget billede. Mine elever arbejder i par, da jeg ikke har mulighed for at låne så mange iPads.

….. og jo, du kan godt undervise i iPad-maleri, selvom du ikke selv er nogen “haj” til teknik. Jeg har lavet en del af undervisningen som selvstudium for børnene, så du kan kopiere arbejdshæfterne direkte fra mit undervisning-hæfte, og lade dem hjælpe hinanden 🙂

Forslag til læringsmål:

  • Jeg kan forklare fordelene ved at arbejde med flere lag i et billede
  • Jeg kan arbejde med flere lag i et billede
  • Jeg kan vælge en velegnet pensel i Brushes Redux
  • Jeg kan male et digitalt maleri

Rundetårn

Et skønt og festligt forløb 🙂

Eleverne skal male Rundetårn som en dansk pendant til Robert Delaunays Eiffeltårne. 

Forslag til læringsmål:

  • Jeg kan tegne Rundetårn
  • Jeg kan farvelægge med en farveskala inspireret af Robert Delaunay

 

Hvis du har brug for flere idéer, kan du søge løs her på bloggen. Start f.eks. med at kigge på årsplanen for 3.klasse og den for 5.klasse. Kig både i selve planerne og de ekstra forslag, jeg har skrevet nederst.

 

5.klasse – afslutningsudstilling

$
0
0

Jeg ville have skrevet dette indlæg lige før sommerferien, men der kom lige en træls galdeblæreoperation i vejen – men I skal ikke snydes for ungernes fine billeder.

Det er altid vemodigt at skulle sige farvel til en klasse man har haft i 6 år og kender rigtig godt…. (6 år fordi jeg fik lov til at have nedordning med matematik i 0.klasse).

Vi lavede en lille afslutningsudstilling, så eleverne kunne få deres værker med hjem.

Forrest er der huse af mange slags fra vores arkitektur-projekt.

Bagerst er der ungernes skønne moderne selvportrætter – her er et glimt af nogle af dem lidt tættere på:

Baggrunden har de malet/stemplet med dækfarve.

Eleverne har derefter taget fotos af dem selv og billedbehandlet dem i app’en Silhouette. Derefter er de kopieret over på OHplancher. Jeg har en lille samling OH-maskiner, så det tager heldigvis ikke så lang tid for eleverne at få tegnet motivet over. Derefter er de malet med tusser.

Til sidst har de fundet citater, der siger noget om, hvem de er. De er skrevet på med posca-tusser.

Gennem alle vores år sammen har vi arbejdet med “Min egen bog”, og til udstillingen, lagde jeg dem op, så man kunne se nogle af de “gamle” ting. Der kom mange “nårh” og “ej, det kan jeg godt huske”. Der er dog stadig mange ubrugte sider i bøgerne.

På vores skole bliver klasserne delt efter 6.klasse, så eleverne går ind i deres sidste år sammen. En af de sidste timer fik de lov til at skrive hilsner til hinanden på nogle af de “tomme” sider – der gik lidt efterskole-afslutning i den ;-)….

Jeg er sikker på, at det bliver en bog, der bliver gemt i mange år fremover, for den er fyldt med gode minder.

 

Lækre cupcakes malet af 3.klasse

$
0
0

Lige før ferien færdiggjorde 3.klasse disse lækre cupcakes-billeder.

Hvis du har har fulgt min blog gennem længere tid, vil du sikkert have genkendt Wayne Thiebaud-temaet. Han malede de lækreste stilleben af bl.a. kager og is.

Hvis du er (relativt) ny her, vil jeg opfordre dig til at læse nogle af de tidligere indlæg med forløb inspireret af ham – se f.eks. her: lækre lagkager eller dette om isvafler.

Billederne er malet på falsæskekarton med neocolor 2.

Det må da siges at være “eye-candy” – og tilmed helt uden kalorier 🙂

Billedkunst i 5.klasse – portrætter 2.del

$
0
0

Her er endnu et indlæg fra før ferien. Sidste gange viste jeg et glimt af den færdige udstilling af selvportrætter. Denne gang er der lidt procesbilleder….

 Du kan læse om første del af processen her . Det skal være (flotte) billeder, der viser mere om dem, end bare hvordan de ser ud – det er næste trin. 

Denne gang gælder det selve portrættet. Eleverne har taget billeder af sig selv (eller fået en kammerat til det) og billedbehandlet det.

Vi brugte app’en Silhuette – Da jeg lavede projektet sidste gang redigerede jeg alle billederne i Word.

Derefter har vi overført det til lærrederne ved hjælp af en projektor.

idé til billedkunst 5.klasse

Portrætterne er malet op med tusser. Almindelige vandbaserede til optegningen og evt. store sprittusser til de store områder. 

Lær børn at tegne – nyt tegnekursus

$
0
0

Måske har du allerede set mit tegnekursus her på bloggen. Det er nogle af de mest besøgte steder, og med god grund synes jeg.

På lærerseminariet lærte jeg om vægttegning, modificeret konturtegning (blind-tegning), modelleret tegning og meget andet. Jeg syntes, det var super spændende, og som ny lærer, gik jeg i gang med at undervise på samme måde.

Mine elever fik lavet mange gode tegninger …. MEEEEEN …. der var altid nogle, jeg ikke kunne fange. Nogle, der altid syntes, at det var for svært. Nogle, der altid havde svært ved at komme i gang.

For 15 år siden fandt jeg en bog af Mona Brookes, hvor hun lærer ganske almindelige børn at tegne fantastiske tegninger ved at dele motiverne op i enkeltdele (formalfabetet).

Den struktur hjalp de sidste børn – både til at komme i gang og til at få gode opleveler og vellignende billeder.

Jeg har nu brugt principperne i mange år og videreudviklet dem. Jeg har undervist om dem på mine kurser, og fået mange opfordringer til at udgive mit reviderede kursus. Det er jeg gået i gang med at skrive.

I skolen har jeg fået en masse skønne nye børn. Jeg har fået to 1.klasser og en 2.klasse. Jeg starter altid med mit tegnekursus – uanset hvor gamle eleverne er, for den guidede tegning og iagttagelsesprocessen er basis i min billedkunstundervisning.

Efter at have gennemgået tegnealfabetet, skal børnene finde finde tegnealfabetet i dagligdags ting. Jeg har taget en masse billeder, som de arbejder med. De skal tegne formerne ovenpå.

Bagefter tegner de nogle af tingene fra billederne. Man kan virkelig se, at børnene er begyndt at iagttage mere….  Processen hjælper dem til at indse, at man er nødt til at kigge grundigt på den ting man vil tegne. Måske er bunden på vasen ikke en lige streg, som man ellers ville have tænkt, men faktisk en bue….

Det ene fotografi er af et halvfyldt vandglas med et sugerør. Vandet og glassets form gør, at sugerøret får et “knæk” på midten.

Det gør mig begejstret, når en elev opfanger det – som i eksemplet ovenover. DET er iagttagelse. At tegne er at SE og at OPLEVE!

Oh no! – Leret er tørret ud

$
0
0

Hjælp til udtørret ler - www.FruBilledkunst.dk

Har du prøvet at have planlagt en time, hvor klassen skal arbejde med ler… Et par dage før tjekker du lige beholdningen på billedkunstdepotet, men du ved jo, at der ligger nogle stænger fra sidste projekt.

Du kommer ind i depotet – i det bagerste hjørne, hvor dit ler har plads …. og finder ….

TØRT LER – suk!

STENTØRT LER!

Måske er der gået hul på lerposen, måske har nogle børn forlystet sig med at prikke lidt huller i det (- selvom der aldrig må være børn på dit depot …)

Jeg har læst, at man kan bløde det op ved at bore huller i og fylde dem med vand – men det synes jeg ikke forberedelsestiden rækker til.

Meeeen…..

Så fandt jeg et tip på pinterest eller en blog – jeg husker ikke hvilken. Jeg har først fået det efterprøvet for nyligt, men det er fantastisk! Både effektivt, nemt og hurtigt – What’s not to like?

Se med her:

Pak leret ud af den ødelagte pose og læg det i en plastiksæk.

Hæld vand ned til leret. Jeg brugte vel omkring 5-7 dl til en stang ler.

Læg posen op i en stor spand, og fyld vand i spanden. Sækkens åbning skal holdes væk – der skal ikke mere vand ned til leret nu.

Der skal fyldes så meget i spanden, at leret (inde i sækken) bliver dækket af vandet.

Lad nu spanden stå en dags tid. Vandet i spanden vil presse vandet i sækken ind i leret – hmmm, det lyder indviklet, men det er det altså ikke – og det virker!…

Tag sækken op af spanden, og tag leret ud. Det er nu blødt. For at få aktiveret leret smidighed, skal det “æltes”. Jeg skriver “æltes” i citationstegn, for leræltning er meget forskellig fra dejæltning!

Æltningen klares lettest (og bedst) ved at tabe/smide lerklumpen i gulvet nogle gange. Det er også den metode, du skal bruge, når børnene kommer med deres rester, og du skal have samlet dem til en brugbar lerklump.

Kreative hilsner fra

 

Plakater i 5.klasse

$
0
0

Hvis man googler “Hvad er en plakat” kommer der følgende frem:

En plakat er et opslag, ofte med information eller reklame. En plakat skal vække opmærksomhed på afstand. Den er derfor visuelt forfinet med enkle former og klare farver.

5.klasse har arbejdet med plakater med udgangspunkt i Per Arnoldis stilrene kulørte plakater – de har både enkle former, klare farver og vækker opmærksomhed på afstand.

Vi begyndte forløbet med at tale om forskellige plakattyper og formålet med dem.

Derefter gik vi videre til at se på nogle forskellige Per Arnoldi-plakater og fandt fællestræk.

Måske har du læst et tidligere blogindlæg, hvor børnene arbejdede med en parafrase på Arnoldis hattebilleder ….

Derefter har vi talt om farveskalaer, børnene har tegnet skitser og endelig malet deres plakat-serie (på to plakater) – med tydelig inspiration tilbage til Arnoldi men alligevel helt deres egne.

Første del af forløbet har jeg også brugt i min 3.klasse. Her i efteråret skal de færdiggøre deres plakater, men de skal arbejde med dem digitalt. Det bliver spændende!

Plakaterne er malet på A3karton med dækfarve.

 


3.klasse tegner guitarer

$
0
0

Som jeg skrev i årsplanen, skal 3.klasse arbejde med collager inspireret af Picasso og Braque.

For at fornemmelse for guitarformen, begyndte vi med at tale om guitarens former, og bagefter tegnede børnene guitarer.

Næste gang skal børnene se på Picasso og Braques collager.

 

 

 

 

 

Collager – the easy way

$
0
0

Måske så du sidste indlæg, hvor 3.klasse tegnede iagttagelsestegninger af guitarer? Du kan (gen)læse indlægget her.

Jeg har tidligere arbejdet med guitarcollager inspireret af Picasso og Braque. Dengang brugte vi en papir-pakke, der desværre er udgået nu, og ikke kommer igen.

Jeg har derfor lavet et lille hæfte, hvor jeg dels beskriver, hvordan man gør, dels har lavet 28 designark – lige til at printe. Du slipper altså for at skulle lede efter og bestille scrapbookingpapir!

Her er nogle smukke collager lavet af min nuværende 3.klasse – med papiret fra hæftet og deres egne iagttagelsestegninger.

Hæftet bliver udgivet i to udgaver – en “enkeltbruger-licens” eller en med “afdelings-licens”, som giver tilladelse til at hæftet deles på en afdeling. 


Jeg håber du må få stor glæde af hæftet.

Det nye tegnekursus – collager

$
0
0

Som jeg tidligere har blogget om, gennemfører jeg altid et tegnekursus, når jeg får en ny klasse – uanset klassetrin.

Mit i kurset, har jeg lagt et lille collage-indlæg ind. Børnene skal lave små væsner inspireret af Karin Olesens værker.

Hun er en spændende kunstner, og hendes finurlige fantasidyr taler til børnenes fantasi.

Et af børnene så på en figur, og sagde, at det lignede en ko. Vi talte om hvorfor, for egentlig var det jo “bare” et par firkanter med en måneform ovenpå …. Hvor lidt skal der til, for at vi synes noget ligner en ko?

Bagefter talte vi om fuglefigurerne. Hvad skal der til, for at man tænker at en figur, er en fugl?

Vi fandt fællestræk, og bagefter gik børnene i gang med at lave deres egne collager.

Nogle af børnene nåede oven i købet at lave en ekstra lille collage i deres egne bøger.

 

Overlapning –øvelse gør mester

$
0
0

For at få dybde i billeder, er det utrolig vigtigt, at man mestrer overlapnings-teknikken – altså at man kan tegne noget foran noget andet.

Derfor har jeg tidligere i tegnekurset, arbejdet med overlapningsøvelser.

 

 

Denne gang er der en ny vinkel på det, så det for børnene føles som et nyt projekt (hvad det på nogle måder også er), men mest af alt er medtaget for at sætte fokus på den vigtige overlapnings-teknik.

Sidste gang lavede klassen collager ud fra Karin Olesens værker.

Denne gang lød opgaven på at tegne to figurer i Karin Olesens stil. 

Børnene måtte selv vælge om de ville arbejde ud fra deres egne collager, udfra Karin Olesens eller selv finde på en figur.

 

Det kom der mange fine billeder ud af …. og meget vigtig træning 🙂

Weekendsjov for billedkunstlæreren

$
0
0

Jeg elsker spil, hvor man samtidig lærer noget.

For nylig fandt jeg to fine spil der træner farvesansen.

Det første hedder Huedoku.

Der er en farvetavle med 9-25 farvefelter. Når spillet starter, bliver felterne blandet, og man skal genfinde tavlen.

På de nemmeste niveauer er der hjælp undervejs i form af nogle prikker på brikkerne, der forsvinder, når brikken er rigtigt placeret. I de mellemste niveauer er der kun hjælp til hjørnerne (som vist herover).

Huedoku er gratis (men der kan købes flere baner). Fås både til iPad/iPhone og Android.

Det andet spil træner simultankontrasten – det blogger jeg om i næste uge 🙂

 

Weekendsjov – træn evnen til at se simultankontrasten

$
0
0

I sidste uge bloggede jeg om spillet Huedoku

I denne uge vil jeg præsentere et andet lille farvespil: SameSameOrDifferent.

Hvis du har læst Ittens farvelære, vil du sikkert kunne huske farvetavler, der minder om denne. Simultankontrasten gør det svært at vurdere om de to stænger er samme farve eller ej.

Klik på dit bedste gæt, og stængerne forlænges, så du kan se, om du har ret eller ej – det er sværere – meget sværere – end man skulle tro.

Du har 3 liv – symboliseret med de tre hjerter for neden. 

Spillet er gratis, men findes desværre kun til iPad/iPhone (- husk at vende din device i bredformat)

Tak for et dejligt kursus

$
0
0

I onsdags var jeg sammen med 20 skønne lærere til et inspirationskursus i Roskilde. Vi havde en rigtig hyggelig dag, og kursisterne fik lavet mange flotte billeder – bl.a. disse frottage-collage-malerier af “uhyggelige dyr”.

Der er endnu en chance for at komme på kursus med mig den 15. november ’17 i Vordigborg, så kom hvis du har mulighed for det.


Udflugt til Kähler

$
0
0

Et lille glimt fra en dejlig formiddag …I Næstved ligger det berømte Kähler-værksted. Selvom jeg har boet i byen i over 25 år, var det faktisk første gang, jeg var nede for at se det historiske sted. 

Først fik vi en spændende rundvisning og lærte noget om de fire generationer af Kähler. I starten var der mest fokus på formerne – vi så f.eks. en meget smuk elefantvase. Derefter eksperimenterede værkstedet med glasurer og blev meget berømt for en speciel teknik. Senere kom der kunstfærdige glasur-dekorationer – lavet af en flok “male-damer”. 

Det var ret spændende at se, hvordan de gamle krukker og vaser havde inspireret til de nye klassikere – bl.a. Hammershøi-stellet og Omaggio-vaserne.

Pigerne på billedet er mine smukke døtre – vi afsluttede nemlig turen med at prøve at være male-damer. Vi fik hver vores vase og skulle male striber på. Det er ikke så let som man skulle tro …For lidt glasur giver en ujævn stribe – er der for meget på penslen, løber glasuren og man må få det bedste ud af det …. Det er grunden til den lidt brede stribe for oven på min grønstribede vase….

Nu går vi bare og glæder os til, at vaserne er brændt, så vi kan få dem hjem.

 

Min egen bog

$
0
0

For 5½ år siden – dengang min blog var ganske ny – lavede jeg et indlæg om “Min egen bog”. Jeg henviser til “Min egen bog” gang på gang, så jeg tænkte, at det var på tide med et genopfriskende indlæg.

Noget af det første jeg gør, når jeg får en ny billedkunst-klasse, er at finde en “egen bog” til dem. 
Jeg bruger dem både til logbog og til ekstraarbejde – altså det, man arbejder med, når man er hurtigt færdig.

Hvordan bruger man “Min egen bog”

Nogle gange tegner man bare direkte på siderne. Hvis man bruger en gammel bog, er det en helt særlig fornemmelse, de første gange man tegner direkte på teksten …

Andre gange limes små billeder ind. Hvis man limer meget ind, kan det blive nødvendigt, at hive nogle sider ud, for at bogen ikke skal gabe alt for meget. Vær da opmærksom på, at siderne ryger ud i par – så tjek grundigt, så kunsten bliver i bogen,

Ekstrategninger

I billedkunstlokalet har jeg en hylde med tegnebøger, som børnene kan lade sig inspirere af. Før i tiden røg de små tegninger bare mere eller mindre ud eller blev krøllet sammen i tasken. Nu sætter eleverne dem i deres egen bog – og glæder sig over dem, næste gang bogen kommer frem.

Hvis man har arbejdet med et projekt, der nemt lader sig lave i lille format, er bogen også et oplagt sted at lave et lille ekstraarbejde med samme tema. Nogle gange bestemmer jeg, at der skal laves et lille ekstabillede til bogen, så vi kan huske, hvad vi har lavet gennem tiden.

Gem teorien

Til nogle forløb har jeg lavet små fakta-ark, som skal limes ind i bogen. (F.eks. ansigtets proportioner, hvordan man konstruerer et forsvindingspunkt o.lign.) Det kan også være noter om en kunstner el. lign.

Kopier af malerier

Hvis børnene har malet smukke malerier i f.eks. A3, kopierer  jeg dem gerne ned i omkring 25% (farvekopi). Så kan kopierne sættes ind i bogen, så man kan se dem – også efter at originalen er givet i julegave til tante Johanne…

Andre gange laver jeg en lille “plakat” af alle klassens billeder ved at sætte dem ind i Frame Magic på min iPad. Så får alle i klassen en lille kopi af klassens værker (virker bedst i de store bøger)

Materialer til Min egen bog

Du kan bruge en gammel kasseret bog til “Min egen bog”. 

Tjek også lige titlerne – at de er egnede til børns øjne, for selvom de ikke skal læse bøgerne, skal titlerne jo ikke være for vovede/barske.

Hvis jeg får en 1.klasse, binder jeg bøgerne ind i karduspapir og lader dem dekorere den. Det er nemlig min erfaring, at når de bliver lidt ældre, vil de gerne lave forsiden om. Her bruger jeg ofte collage, men der er uendeligt mange muligheder.

 

Du kan også vælge at købe nye bøger med hvide sider

Jeg køber mine bøger i Tiger for 30kr/stk (incl moms). Det er lidt dyrt, men til gengæld holder bogen jo alle 5 år med billedkunst – og så bliver det jo kun 6 kr/år.

 

Flower Power plakater

$
0
0

Min søde kollega Annette Andersen har sammen med sit valghold lavet en række smukke FlowerPower-plakater. De er malet på A2 karton.

Tak til eleverne fordi jeg fik lov til at vise plakaterne her.

Det nye tegnekursus – den første fugl

$
0
0

Det nye tegnekursus er godt undervejs – men endnu ikke færdigt. De gamle blogindlæg om tegnekurset er nogle af de mest populære, men jeg har lært mere de sidste 5 år, så det er tid til en revision. Desuden har jeg lavet en del træningsark – lige til at bruge i undervisningen.

2. klasse er ved at være færdige – og i dag vil jeg gerne vise nogle af deres flotte fugletegninger frem 🙂

Jeg har guidet børnene igennem optegningen af fuglen, og derefter givet dem nogle idéer til resten af motivet (træet). Nogle af børnene har valgt et blomstrende træ, andre har tegnet små bær på træet inspireret af de rønnebærbuske vi har ved vores P-plads, mens andre igen har valgt at “nøjes” med blade.

Billederne er tegnet med blyant og farvelagt med farveblyanter. De fleste børn har valgt en PanPastel-baggrund. 

PanPastellen er fantastisk at bruge som baggrund, fordi den er hurtig (børnene har som regel ikke så meget tålmodighed tilbage, når de har brugt krudt på at male MANGE blade på træet). Farven er også god til at komme ind i alle mellemrum – f.eks. mellem bladene, hvor det kan være svært at komme til med en farveblyant. Alternativt kan man også bruge flydende akvarel, men det er sværere at få en jævn flade.

 

Hjælp til dit næste collageprojekt

$
0
0

Dette hæfte ligner ikke nogle af de andre jeg har skrevet – hverken i omfang eller indhold.

I virkeligheden er hæftet mere en materialeboks end et inspirationshæfte – selvom jeg ikke kunne dy mig for kort at beskrive 3 collageforløb ….

I mange år har jeg været på jagt efter lækkert papir til collagearbejde …

… men nogle gange er det ret svært at få lige få det jeg gerne vil have.

… eller også kunne jeg godt finde det – men det var bare ALT for dyrt

…. nogle gange har jeg købt en pakke papir – og konstateret, at der kun var to mønstre, så selvom der var mange farver, blev det hurtigt kedeligt at se på …

….eller jeg har fundet en pakke, hvor jeg kun kan bruge halvdelen …..

Derfor begyndte jeg at lave collagepapir selv – lige til at printe. For nylig fik jeg lyst til at lave en større samling, for jeg ved, at mange af jer står med det samme problem – og på denne måde kan I få en masse forskellige ark.

Du kan sagtens supplere med købt papir, nodepapir, avispapir (ekstra sjovt, hvis avisen er udenlandsk), kulørt kopipapir, gavepapir, udklip fra blade o.lign. – Det er bare dejligt at have et udgangspunkt – og det er der her i hæftet – over 100 smukke og meget forskellige ark – lige til at printe i det antal du har brug for.

Du kan læse om de to udgaver her 

 

Viewing all 579 articles
Browse latest View live