
Jeg har glædet mig til at vise nogle af de smukke fotografier fra mit valghold frem.
Vi har arbejdet med et systematisk med fotografering – teknikker, komposition, billedredigering, billedvinkler mm.
Efter hver teorigang – som typisk har taget 10-15 minutter – har eleverne fået lektier for, hvor de skulle bruge teknikken.
Ikke alle har nået det hver gang, men vi har snakket om de billeder, der er blevet delt. (Vi bruger Google drev på skolen – men man kunne lige så godt bruge en anden cloud-service som Dropbox eller OneNote).
Vi har lavet fælles sketchnotes (grafisk facilitering) til hver gang, som de har gemt i deres log-bøger. Mere om det på et andet tidspunkt!
Som jeg skrev i mit tidligere blogindlæg, synes jeg det er fantastisk at arbejde med fotografi på valgholdet.
Det er en relativ hurtig måde at få gang i en kvalificeret samtale om motiv, komposition, farveskala og meget mere. Hvis vi skulle tegne og male os til alle de billeder, ville det tage os væsentlig længere tid.
Et af målene med fotoundervisningen er jo, at eleverne skal blive reflekterende billedskabere.
Alle fotografierne i dette indlæger taget under selve fotokurset – altså med fokus på teknikkerne.
Efter kurset er eleverne begyndt at få emner de skal skabe billeder til. I efterårsferien var temaet – naturligt nok – EFTERÅR. I et tidligere indlæg viste jeg min egen besvarelse frem.
Jeg glæder mig til at vise dig flere fotografier af elevernes lektier.
Jeg har rigtig mange idéer til hvordan vi skal arbejde videre med fotografering gennem de næste 1½ års tid – så følg med her på bloggen, hvis du vil vide mere.
Jeg håber indlægget har kunnet inspirere dig til at arbejde med fotografering på dit valghold (eller måske din 6.klasse).
Som du måske kan fornemme, er jeg ret begejstret over forløbet, så jeg er gået i gang med at beskrive det i detaljer med henblik på at samle det i et hæfte.
Arbejder du med fotografering på dit valghold? Og i så fald – hvordan?
Mange kreative hilsner